Утисци посетилаца

Наша разредна, која нам је и наставница српског језика, одвела нас је у посету градској биоблиотеци. Били смо и прошле године у измештеном простору код кружног тока. Сада смо посетили предивну стару зграду библиотеке. Све је реновирано и лепо уређено. Биоблиотека има одељење за одрасле, дечије одељење и читаоницу.

Ми смо се задржали на дечјем одељењу. То је висока просторија са великим прозорима кроз која допире сунчева светлост. Има пуно полица препуних књига. Библиотекарка нам је причала колико је важно да читамо књиге јер тако стичемо знања, развијамо машту и обогаћујемо речник. Једва смо чекали да уронимо у море књига. Прелиставали смо сликовнице, стрипове, књиге о животињама, књиге са загонеткама, авантуристичке књиге, лепо украшене књиге о пиратима, хорор приче…

Шта одабрати за читање? Чије препоруке да слушамо? Како се постаје члан библиотеке? Да ли можемо да дођемо и учимо у читаоници? Колико можемо да задржимо позајмљену књигу? Од библиотекарке смо добили одговоре на та и још многа друга питања.

Да ли Вам се свиђа? Поделите!
Унос је објављен у Uncategorized. Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени
  • Архива:

  • Галерија: