Саопштење за јавност

Завичајна збирка Народне библиотеке „Јован Поповић“ осликава целокупни живот нашег града, од њеног настанка до данашњих дана.

У циљу попуњавања нашег фонда моле се грађани који имају књиге, новине, часописе, сепарате, билтене, карте, планове, плакате, разгледнице, фотографије и сличан материјал који се односи на  Кикинду и околна села или који је издат и штампан у Кикинди да га донесу у просторије Народне библиотеке „Јован Поповић“.

У циљу упознавања младих генерација са историјским, уметничким и практичним вредностима нашег краја од изузетног значаја су и фотографије старих зграда, улица, предмета, свечаности, спортских манифестација, фабрика које више не постоје. Фотографије можемо скенирати, записати имена и догађаје и вратити власницима. У завичајну збирку улазе и публикације истакнутих појединаца који су рођени или су једно време живели у Кикинди и допринели њеном развоју. Сакупљени материјал је важан као извор научним и стручним радницима, новинарима, ђацима за израду монографија о завичају, за изложбе као и младим генерцијама које које треба боље упознати са вредностима и културном баштином нашег краја.

Сачувајмо сваки тренутак.

Ми Вас очекујемо!

Да ли Вам се свиђа? Поделите!
Унос је објављен у Uncategorized. Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени
  • Архива:

  • Галерија: