Itt a Karàcsony

 

ldott, bèkès karàcsonyi ünnepeket ès örömteljes ùj esztendőt kìvànunk minden kedves olvasònknak ès ismerősünknek!  A kikindai "Jovan Popović" Nèpkönyvtàr a következő esztendőben is szeretettel vàrja kedves règi ès ùj olvasòit.

 

 

 

Kedves polgárok figyelem!

A „Jovan Popović” Népkönyvtár a közelgő könyvgyűjteményének felülvizsgálata és leltározása alkalmából, felkéri a polgárokat, hogy teljesen névtelenül, tagsági kártyától függetlenül szolgáltassák vissza a rég kikölcsönzött és otthon felejtett könyvtári könyveket. A Könyvtár főbejáratánál ki lesz állítva egy doboz amelybe a polgárok bele helyezhetik a több éve otthon felejtett könyvtári könyveket.

A gyűjtés június 8-tól kezdődik.

A könyveket, az állapotuktól függetlenül visszaszolgáltathatják minden munkanapon 8-20 óráig, illetve szombaton 8-14 óráig.

Új nyitvatartási rend!

 Kedves Olvasóink  és Látogatóink!

A “Jovan Popović” Népkönyvtár, hétfőtől, 2020. május 11-től a megszokott nyitvatartási rend szerint fog dolgozni 8-20 óráig az eddig is előírt szabályok szigorú betartása mellett. A maszkok és kesztyűk viselete továbbra is kötelező, illetve a 2 m egymás közti távolság betartása. Az információs pult a folyosó bejáratánál van felállítva, a felnőtek részére a főbejáratnál, a gyermekek részére az udvari mellékbejáratnál. A honlapunkon lévő elektromos katalógus használatát ajáljuk annak érdekében, hogy könnyebben tájékozódjanak azon címek elérhetőségéről amelyek érdeklik kedves Olvasóinkat. A telefonos tájékoztatás is adott, illetve a könyvek kölcsönzési idejének meghosszabbítása.

Figyelem

Kedves Olvasóink!

A „Jovan Popović” Népkönyvtár a rendkívüli állapot bevezetése óta nem állt le a munkával. Kizárólag az olvasókkal való személyes kontaktust szüntette meg illetve az olvasóterem használatát. Ez a nyitvatartási rend 2020. május 4-ig érvényes. Május 4-től a könyvtár megnyitja kapuit az olvasók számára és hatályba lép az új nyitvatartási rend 8-16 óráig az előírt szabályok szigarú betartása mellett.

Köszönjük kedves olvasóink és látogatóink megértését!

Húsvéti ünnepek

Kedves olvasóink számára a kikindai "Jovan Popović" Népkönyvtár kellemes Húsvéti ünnepeket kíván! 

"Rózsa, rózsa szép virágszál,

Szálló szélben hajladozzál.

Napsütésben nyiladozzál,

Meglocsollak, illatozzál"

 

 

Опширније: Húsvéti ünnepek

Fontos közlemény

A nemzetközi és Szerbiai vírushelyzetre való tekintettel a “Jovan Popović” Népkönyvtár 2020. március 15-ét követően nem lesz nyitva a olvasók számára és nem tartja meg a nyilvános rendezvényeit. Értesíteni fogjuk Önöket a nyitvatartási rend normalizálásáról.

Olvasóink és látogatóink megértését köszönjük!

A köztársasági elnök, a Nemzetgyűlési elnök és a miniszterelnök 2020. március 15-én hozott határozata alapján kihirdették a rendkívüli állapotot amelyet a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyében tettek közzé és ezzel hatályba lépett.

Опширније: Fontos közlemény

Díjkiosztó

Pénteken, január 17-én, a "Jovan Popović" Népkönyvtárban, Anna Milosnak át lett adva a "Djura Djukanov" pályázat fődíja.

 

A "Djura Djukanov" pályázat 2005-ben lett megalapítva, 35 év alatti szerző, szerb nyelven írt, eddig még nem megjelentetett novellagyűjtemény részére, íly módon megemlékezve Djura Djukanov, bánáti íróra.

Опширније: Díjkiosztó

Töknapi díjkiosztó ünnepség

 

A kikindai „Jovan Popović“ Népkönyvtárban meg lett tartva a díjkiosztó ünnepség a „Töknapok” alkalmából meghirdetett legsikeresebb alkotások részére. Az eddig megszokott rajz és fogalmazási kategória mellett, az idén először, a felső tagozatos általános iskolás diákok és a középiskolások részére meg lett hirdetve a legjobb video bemutató pályázat is mint újdonság.

Опширније: Töknapi díjkiosztó ünnepség

Figyelem!

A „Jovan Popović“ Nápkönyvtárban, szeptember 2-tól, 16 órás kezdettel, újra indul a magyar nyelv tanfolyam kezdők részére!

Az idén először alakítunk haladó csoportot is. A haladók szeptember 3-tól kezdenek 16 órától.

A tanfolyamok 20 éven felüli jelentkezőkre vonatkoznak.

További információk a 422-533 telefonszámon.

Nyári mozi estek

A csillagok  és a Hold romatikus fénye, kellemes szélfuvallat, nagy vászon és különböző műfajú jobbnál jobb filmek. A nyári mozi megnyitja kapuit a belváros legszebb udvarának egyikében, a kikindai „Jovan Popović“ Népkönyvtárban. A vetítések 21 órás kezdettel, ingyenesek mint minden évben.

Repertoár:

 • Június 13. „Torba puna sećanja“(Un sac de billes)
 • Június 20. „Šavovi“
 • Június 27. „Doviđenja, tamo gore“ (Au revoir la-haut)
 • Július 4. „Kraljica pustinje“ (The Queen of desert)
 • Július 11. „Bitanga s plaže“ (The Beach Bum)
 • Július 18. „Uteja“ (Utøya)
 • Július 25. „Dogman“(Dogman)
 • Augusztus 1. „Hotel Mumbaj“ (Hotel Mumbai)
 • Augusztus 8. „Svi znaju“ (Todos lo saben/ Everybody knows)
 • Augusztus 15. „Mali princ“ (анимирани филм)
 • Augusztus 22. „Starac s revolverom“ (The Old Man & the Gun)
 • Augusztus 29. „Edmon“ (Edmon)

Befejeződott a magyar nyelv tanfolyam

Két és fél hónap elteltével, véget ért az ingyenes magyar (alap szintű) nyelv tanfolyam, amit a „Jovan Popović” Népkönyvtár szervezett. A jelentkezők elsajátították a magyar nyelvtan és helyesírás alapjait illetve „megszólaltak” magyar nyelven. A magyar nyelv a finnugor nyelvcsoportba tartozik és ezért bonyolultnak tűnik. A jelentkezők elsajátították e nyelv első akadályait. A Könyvtár Gyermek részlege és a képeskönyvek haszálata nagy segítséget nyújtott az olvasás és írás gyakorlásában. A tanfolyamot Ember Krisztina mester könyvtáros vezette. A tanfolyam iránti érdeklődés egyre nagyobb így szeptembertől újra indítjuk a következő csoportokat. Alap és haladó szinten.

Magyar nyelv tanulása

A 20 éven felüli kikindaiak nagy érdeklődéssel fogadták a magyar nyelv tanulását. A bejelentkezettek szorgalmasan járnak az órákra és szépen haladnak. Az elvárásaink, hogy júniusig minden jelentkező be tudjon mutatkozni és pár mondatban elbeszélgethessenek egymással. Egyszerre tanuljuk a magyar nyelvű kommunikációt, írást és olvasást. A szókincs gyarapításán folyamatosan dolgozunk. Egyre nagyobb a érdeklődés amióta elkezdtük az órákat, így szeptembertől ismét várható az új alap szintű csoport beiratkozása ill. a jelenlegi csoport haladó szintű folytatása.