МЕСНА БИБЛИОТЕКА У НОВИМ КОЗАРЦИМА

Краља Петра I 49

Нови Козарци 23311

0230/456-642

e-пошта

Месна библиотека у Новим Козарцима је формирана 1961. године. У фонду је тада имала 804 књиге, а до сада се тај број повећао на 6887 књигa на српском језику, од тога 4623 дечјих.

Приступ фонду је слободан, распоред интерни.

Књижничар: Владимир Добријевић.

Радно време: понедељак-петак од 08,00h-15,00h.

Изложба поводом Савиндана

Поводом Савиндана уприличена је изложба ликовних радова ученика из Нових Козараца. Изложба је реализована у сарадњи ОШ "Иво Лола Рибар", галерије "Здравко Мандић" и огранка Народне библиотеке "Јован Поповић" у Новим Козарцима. Радови су тематски по слободном избору, изведени у техникама акварела, темпере, угља, пастела и оловке. Изложбу су отворили: Биљана Бркић, директорица школе, Брацо Азарић, управник галерије и Владимир Добријевић, књижничар у огранку библиотеке у Новим Козарцима.

Изложба у Новим Козарцима

У Новим Козарцима у  галерији  "Здравко Мандић“  13.12.2019. одржана изложба калиграфских радова академске уметнице Виолете Марковић из Пожаревца. Изложбу отворили Брацо Азарић и Владимир Добријевић. Kaлиграфија или уметност лепог писања , је спој писане речи и уметности, настала у Кини која се касније проширила до Европе, нашавши највише примене у религијским , законодавним списима и делима књижевности( Код нас најпознатије "Мирослављево јеванђеље" ).

Опширније: Изложба у Новим Козарцима

Књижевно вече "Српског књижевног друштва" из Темишвара

У сарадњи са галеријом "Здравко Мандић" у среду, 30.октобра 2019. године, уприличено је књижевно вече чланова "Српског књижевног друштва" из Темишвара(Румунија) у Новим Козарцима.
Гости су били књижевници Славомир Гвозденовић, Горан Мракић и Мимо Обрадов. Публика је уживала у стиховима и прозним текстовима наших гостију, још једна среда била је у знаку књижевности, књиге и читања.  Модератор вечери је био Владимир Добријевић, књижничар у огранку у Новим Козарцима. 

Поткатегорије