Отворен ЕУтека кутак

У Народној библиотеци „Јован Поповић“ отворен је ЕУтека кутак. Наша библиотека прикључила се овом пројекту заједно са 48 других библиотека у Србији. Цео пројекат финансира Делегација Европске уније у Србији. ЕУтека кутак чине столица, сто, полица са публикацијама о Европској унији и рачунар са бројним додатним садржајима који су корисни за боље упознавање Европе и Европске уније. Опрему, као и додатне садржаје у виду штампаних публикација и онлајн материјала донирала је Делегација Европске уније у Србији.

Поред штампаних публикација о Европској унији, корисницима су у могућности да користе многобројне садржаји доступне путем Интернета, помоћу којих се грађани могу информисати о свим питањима везаним за Европску унију, од тога шта значе поједина преговарачка поглавља, како заједница функционише, које су обавезе чланица, а ту се такође налазе и прецизна упутства за коришћење фондова ЕУ за предузетнике, пољопривреднике, медије, као и за друге области. Студенти и ученици могу пронаћи информације о начинима школовања у земљама Европске уније, као и могућим начинима стипендирања.

Да ли Вам се свиђа? Поделите!
Унос је објављен у Uncategorized и означен (tagged) , . Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени
  • Архива:

  • Галерија: