„Ђура Ђуканов“ 2017.

Жири у саставу Тамара Крстић, Марија Ненезић и Милена Ђорђијевић, донео је одлуку да књижевну награду „Ђура Ђуканов“ коју додељује Народна библиотека „Јован Поповић“ из Кикинде, добије студенткиња опште књижевности и теорије књижевности Милана Грбић (рођена 1996.године у Кикинди) за збирку прича Око нас море. Награда „Ђура Ђуканов“ установљена је 2005. године, а додељује се за рукопис књиге необјављених прича аутора млађег од тридесет година.
Око нас море је збирка од десет прича у којима ауторка проблематизује љубавне, породичне и пријатељске односе у савременом контексту. Милана Грбић показала је стилску и језичку прецизност у дочаравању веома комплексних друштвених и психолошких релација и занатску умешност у компоновању целине збирке. Свака приповетка може се читати и као део једне шире, оригинално замишљене, романескне целине коју обједињују јунаци, актери провокативних, диманичних догађаја. Јер, Милана Грбић теме љубави, брака, породичних и пријатељских односа, сексуалности, феминизма, пропушта кроз визуру која отвара могући полемички однос са текстом што подразумева и активног читаоца.

Да ли Вам се свиђа? Поделите!
Унос је објављен у Uncategorized и означен (tagged) , , . Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени
  • Архива:

  • Галерија: